Denemelerim

Şiir yazdıktan sonra "deneme" türünde yazı yazmayı da denedim, bana göre birşeyler çıktı ortaya. Zaman zaman sizlerle onları da paylaşacağım, aşağıda az da olsa tadımlık birkaç satır karaladım:

1 Uzakta, kilometrelerce belki de iki adım ötede. Uzaklardaki sevdiklerimizle birlikte olmak bizleri mutlu eder ama, hep yanımızda olmasını isteriz onların. Bazen de şeytan görsün yüzünü der sevmediklerimize lanet okuruz, kabımıza sığamayız nefretlerimiz gittikçe büyür.

2 Zamanı üreten dinamolar elimizdedir. Kimseye minnet etmeden belki de kendimizi üretiriz yaşam boyu! Zamanı besleriz, elimizde büyür tutkular, kendimizi alamadan direnir dururuz. Geldiğinde zamanı içmenin ve tüketmenin yeri, içeriz ta ki tortusuna kadar. Sonu gelmeyecekmiş gibi meydan okuruz yıllara, ama yıllar o kadar insaflı değildir. Her zaman yenik düşeriz durduramadığımız yükselişe. Bekleriz atlı prensimizi, Sindirellamızı. Gelen giden görünmez yollarda, düşlerimizin tutsağı oluruz.

3 Yüreğimiz kıpır kıpır, yerinde durmaz canımız, akar benliğimiz varıncaya kadar kıyılarına okyanusun. Kabına sığmayan coşkularla arzularımızı bitirir, hatta duyamayız dipten gelen dalgayı. Kilim gibi dokusunu işler, düşünü paylaşırız yüreğimizde. Zamanı gelir de kederlere kapılır, göz önünü görmez dağlarız yüreğimizi. Ağıtlarımız yükselir evrenine gök kubbenin.

4 Doğanın serüveninde keyif vericidir yeni yaşamlara yolculuklar. Kara Afrika’nın çamurunda yaşam bulur su, ateş, havanın dansı. Canlar yaratır ezgisini tanrılarından korka korka, bular can testisini ellerinde büyüyen buğday başaklarıyla. Birlikte yaşamın güzelliği, paylaşmayı getirir, dostluğun sıcaklığı kapsar can evini. Dostluk ki nasıl olursa olsun temellenir yüreklerde. Bazen eğreti de olsa insan olmak yeter olup bitene.

Hiç yorum yok: