Günün Sözü

Düşüncelerimize gereken önemi vermemiz gerekir. Yaşam mücadelesinde düşündüklerimizle çizeceğimiz yol haritası, insan olma niteliğimizi asla unutmadan daima ilkeli yada söylemlerimizle eylemlerimizin birlikteliğini sağladığımız zaman anlamlı olacaktır Arnold Palmer’in yazdıklarında olduğu gibi..

“Başarı istenmediği yere gelmez…Yenildiğinizi düşünüyorsanız yenilmişsinizdir. Cesur olmadığınızı düşünüyorsanız korkaksınızdır. Kazanmak istiyor, fakat kazanamayacağınızı düşünüyorsanız, kesinlikle kazanamazsınız demektir. Kaybedeceğinizi düşünüyorsanız, çoktan kaybetmişsinizdir.Dışarıdaki dünyaya çıktığınızda anlayacaksınız ki başarı ancak onu istediğiniz takdirde gelecektir.Her şey insanın kafasında biter. Alt edildiğinizi düşünüyorsanız alt edilmişsinizdir.Yükselmek için yüksek düşünmelisiniz. Bir ödülü kazanmadan önce kendinizden emin olmalısınız. Yaşam savaşını kazanan her zaman en güçlü yada en hızlı olan değildir. Er yada geç kazanan kişi, kazanacağını önceden düşünen kişidir.
Dünyadaki sayılı golf sporcularından olan Arnold Palmer, çok iyi bir sporcu, çok başarılı bir iş adamı, golf sahası mimarı, yetenekli bir pilot, sadık bir eş, iyi bir baba ve hatta iyi bir büyükbaba olarak bilinmektedir. 10 Eylül 1929'da, Amerika'da Pensilvanya’da doğmuştur. Çocukluk yıllarından başlayarak golfa olan ilgisini liseye geldiğinde daha da arttırdı. Liseden sonra Wake Forest Üniversitesine gitti. Orada da golfe devam etti, okulun golf takımının bir numaralı oyuncusu oldu. Arnold Palmer'in tanınması Associated Press'in kendisini 1960'da ' Son 10 Yılın En İyi Sporcusu' seçmesiyle gerçekleşmiştir. Bu ünvanı kazandıktan sonra Palmer gelecek yıllar boyunca, nice başarılara imza atmıştır. Arnold Palmer inanılmaz başarılarının yanı sıra, muhteşem kişiliği ve hiçbir zaman değişmeyen kibarlığıyla da insanları kendisine hayran bırakmayı başarmış ve bir bakıma insanlara yaşamda başarılı olmanın sırlarına ait ipuçlarını vermiştir (http://www.turkeyangolf.com/).

Hiç yorum yok: